Вінниця
19.03.2024
0.1° C
Вгору

У Вінниці перевірили пляжа на готовність до купального сезону

 

У Вінниці перевірили міські пляжі на готовність до купального сезону. Якість води в річці дозволяє купатись, а на більшості пляжів облаштовані вбиральні, душові та роздягальні.

Фахівці Держпродспоживслужби перевірили три пляжі — “Гонти”, “Хімік”, “Центральний”. Згідно з опублікованими результатами обстеження, на пляжах “Гонти” та “Хімік” організовано щоденне прибирання територій, встановлені урни та контейнери для збору побутових відходів.

Також є роздягальні, лавки, тіньові навіси, громадські туалети та душові кабіни, які під’єднані до централізованих мереж водопостачання та каналізації. Окрім цього, забезпечено роботу медичних пунктів та рятувальників.

Водночас існують певні проблеми. Зокрема, на “Гонти” є лише антисептики для рук, а дезінфікуючі засоби для прибирання санітарно-побутових приміщень та роздягалень відсутні. Крім того, на пляжі “Центральний” відсутній громадський туалет та контейнери для збору твердих побутових відходів (наявні лише урни).

Також там не організовано медичний пункт та рятувальну станцію. На момент обстеження фахівцями, на всіх трьох пляжах не було проведено підсипку території чистим піском.

– На адресу начальника комунального підприємства Вінницької міської ради “Комбінат комунальних підприємств” направлено лист про необхідність забезпечити підсипку пляжів “Гонти”, “Хімік”, “Центральний” чистим піском та придбати дезінфікуючі засоби з метою проведення прибирання туалетів, душових кабін, роздягалень, медичних пунктів на територіях пляжів. Обладнати громадський туалет (або біотуалети), медичний пункт та рятувальну станцію на території пляжу “Центральний”, — йдеться у дописі.

Відмічають, що раніше у червні фахівці Держпродспоживслужби відібрали проби води на пляжах міста та з Вишенського озера. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що якість води річки Південний Буг на пляжі “Гонти” та Вишенського озера відповідає санітарним вимогам.

Водночас на пляжах “Хімік” та “Центральний” якість води не відповідає санітарним вимогам лише по запаху. Інші показники (вміст лактозопозитивних кишкових паличок, кишкової палички, водневий показник, забарвлення, розчинений кисень, біохімічна потреба в кисні) знаходяться в межах допустимих величин. Відтак вода на пляжах може використовуватись для купання людей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin