Вінниця
19.09.2024
18.11° C
Вгору

Скільки годин взимку може не бути світла: відповідь експерта

Це пов’язано з дефіцитом електроенергії, оскільки на піку споживання країна потребує 15 ГВт, тоді як базова генерація забезпечить лише 9 ГВт.

Про це повідомив експерт з енергетичних питань Андрій Закревський в коментарі Київ24. За його словами, реальні терміни відключень світла будуть значно меншими, ніж це передбачає найпесимістичніший сценарій.

“Давайте для себе запам’ятаємо, що ми в період пікових навантажень споживаємо 15 ГВт, а базова генерація буде давати 9 ГВт,” – зазначив експерт.

У випадку, якщо не вдасться розширити енергетичні сполучення з Європою, Україна може розраховувати на додаткові 2 ГВт електроенергії з-за кордону.

“Якщо ми не розширимо сполучення з Європою, то можемо розраховувати ще на 2 ГВт допомоги із-за кордону,” – додав Закревський. Таким чином, навіть за оптимістичного сценарію, дефіцит електроенергії може становити близько 4 ГВт.

Незважаючи на можливий дефіцит електроенергії, Закревський підкреслив, що найпесимістичніший сценарій, який передбачає відключення світла на 12 годин на добу, є малоймовірним.

“Прогноз з відключеннями по 12 годин на добу – найпесимістичніший сценарій і не настільки реальний, як здається,” – зазначив він.

Більш реалістичним, за його словами, є сценарій, за якого світла не буде від 6 до 8 годин на добу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin