Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

Ще три вінницьких підприємства в галузі овочівництва та картоплярства отримають фінансову підтримку

Вінницька міська рада продовжує стимулювати сільськогосподарських виробників до розширення посівних площ під овочевими, баштанними та картопляними культурами з метою забезпечення продовольчої безпеки та економічної стабільності громади.

Як повідомляє Вінницька міська рада, в межах Порядку надання фінансової підтримки на безповоротній основі суб’єктам господарювання у галузях овочівництва та картоплярства коштом бюджету Вінницької МТГ ще три фермерські господарства отримають відповідну допомогу. Таке рішення затвердили сьогодні, 15 серпня, під час засідання виконавчого комітету.

Цей порядок розробили в межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки, розповідає директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов.

«Розвиток аграрного сектору, як один з найважливіших галузей економіки України, беззаперечно потрібно стимулювати та нарощувати наш потенціал. Саме тому в грудні ми впровадили відповідний інструмент підтримки, який передбачає відшкодування витрат за насіння та садивний матеріал, придбання обладнання та роботи зі встановлення системи краплинного зрошення тощо», – сказав Максим Мартьянов.

Він також додав, що троє аграріїв займаються на своїх угіддях вирощуванням капусти. Працюють вони в Щітках та Вінницьких Хуторах.

Відповідно до Порядку право на отримання фінансової підтримки на безповоротній основі мають суб’єкти господарювання, які відповідають наступним умовам:

  • стосовно яких не відкрито провадження у справі про банкрутство, та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;
  • які не мають простроченої заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролювальні органи ГУ ДПС у Вінницькій області;
  • які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі;
  • право власності та/або користування земельними ділянками зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на території Вінницької міської територіальної громади.

Фінансова підтримка надається один раз на рік суб’єктам господарювання:

  • у розмірі 30 % вартості висадженого/висіяного в поточному році насіння овочевих, баштанних культур та картоплі (без урахування податку на додану вартість), але не більше ніж 50 тис. грн одному отримувачу;
  • у розмірі 30 % вартості обладнання, матеріалів, робіт зі встановлення системи краплинного зрошення, але не більше ніж 50 тис. грн одному отримувачу у розмірі 15 тис. грн на один гектар оброблюваних угідь під вирощування овочевих, баштанних культур та картоплі, але не більше ніж 60 тис. грн одному отримувачу.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin