Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

Виробництво зброї та боєприпасів на українських заводах суттєво зросте: деталі

Укладені у 2024 році контракти забезпечать стабільне зростання виробництва озброєння та боєприпасів на українських оборонних підприємствах протягом наступних двох років.

Про це повідомив керівник Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Політика міністра оборони Рустема Умєрова така, що мають бути закуплені зброя чи боєприпаси, якщо вони виготовляються на території України, насамперед – у локального виробника. Адже це не просто одномоментний акт, це інвестиція в розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Тому що кожен контракт у 2024 році є гарантією, що українські оборонні заводи будуть спроможними виготовити ще більше зброї та боєприпасів у 2025-му, у 2026 році”, – сказав Канєвський в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Він також наголосив, що це є гарантією суверенітету та національної безпеки України, й тому насамперед закуповуються зброя і боєприпаси у вітчизняних виробників.

Відповідаючи на запитання, як саме визначається необхідність товарів у закупівлях, Канєвський пояснив, що Генеральний штаб ЗСУ доводить до Міністерства оборони потребу, тобто конкретний перелік зброї, боєприпасів, які необхідно закупити для Збройних сил України протягом 2024, 2025, 2026 років.

“Щоб, з одного боку, забезпечити проведення всіх необхідних операцій, які на 2024 рік запланували в Генеральному штабі, по-друге, підтримувати на достатньому рівні обороноздатність і давати відсіч агресору. Отже, під час воєнного стану ми отримуємо від Генштабу перелік потреб, отримуємо від парламенту бюджетне фінансування на цей перелік потреб, і потім уже Агенція оборонних закупівель здійснює пошук груп товарів”, – розповів він.

У Міноборони наголосили, що якщо товари виготовляються на території України, то з дуже високою ймовірністю вони будуть закуплені найперше.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin