Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Яке свято та у кого іменини 13 серпня?

13 серпня за церковним календарем відзначається день пам’яті преподобного Максима Ісповідника. Він народився близько 580 року в Константинополі в благочестивій християнській родині. Здобув різносторонню освіту, вивчив філософію, граматику, риторику та богослов’я. Максим займав високу посаду при дворі імператора Іраклія, але залишив світське життя, щоб стати монахом.

Максим Ісповідник відомий своєю боротьбою проти єресі монофелітів, яка стверджувала, що у Христа була лише одна воля — божественна. Він активно виступав проти цієї єресі, захищаючи православне вчення про дві волі у Христі — божественну і людську. За свою непохитну позицію Максим зазнав переслідувань, був підданий тортурам і засланий. Святий Максим помер 13 серпня 662 року в засланні.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 13 серпня

Які завтра іменини: Олексій, Василь, Іван, Костянтин, Максим, Микола, Тихон, Яків, Євдокія, Оксана

Талісманом людини, народженої 13 серпня, є сардонікс. Камінь, який використовувася з давніх часів. Сардонікс вважають покровителем геологів, мандрівників, дослідників.

Який сьогодні день в Україні та світі

13 серпня в Україні і світі святкують Всесвітній день шульги. Це свято було започатковане 1976 року організацією Left-Handers International. Мета цього дня — привернути увагу до потреб та особливостей ліворуких людей, а також підвищити обізнаність про виклики, з якими вони стикаються у світі, де більшість людей праворукі.

Цього дня ліворукі всього світу організовують різноманітні заходи та змагання, щоб показати свої здібності та привернути увагу до необхідності враховувати їхні зручності. Наприклад, у багатьох школах та офісах проводяться акції, де праворукі люди намагаються виконувати завдання лівою рукою, щоб відчути, з якими труднощами стикаються шульги.

Джерело: ТСН

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin