Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

У Вінницькій області будуватимуть протирадіаційне укриття

В рамках програми з покращення безпеки шкіл Кабінет Міністрів України виділив кошти на будівництво захисних споруд. Вінницька область отримає державну субвенцію на зведення одного протирадіаційного укриття.

Про це повідомляють на сайті МОН.

У межах донабору проєктів на 2024 рік Вінницька область отримала фінансування для будівництва одного протирадіаційного укриття. Це є частиною масштабної ініціативи з покращення безпеки освітніх установ у різних регіонах України.

Загалом цього року на нові укриття та капітальний ремонт існуючих виділено 2,5 млрд гривень. З цієї суми 208,56 млн грн буде спрямовано на 50 проєктів по всій Україні, серед яких:

  • Миколаївська область: реконструкція одного протирадіаційного укриття та будівництво однієї споруди цивільного захисту подвійного призначення.
  • Запорізька область: будівництво одного протирадіаційного укриття.
  • Київська область: облаштування однієї споруди цивільного захисту (укриття).
  • Вінницька область: будівництво одного протирадіаційного укриття.
  • Сумська область: будівництво однієї захисної споруди цивільного захисту.
  • Дніпропетровська область: капітальний ремонт одного протирадіаційного укриття.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2024 року № 417, громади повинні щомісяця надавати інформацію про використання коштів та завантажувати фотографії об’єктів на платформу DREAM. Це дозволяє кожному охочому ознайомитися з проєктами, їхнім статусом та кошторисом у розділі “Фінансові програми”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin