Вінниця
29.04.2024
12.48° C
Вгору

Скільки ракет та дронів Росія випустила по Україні з початку 2024 року?

Сергій Кислиця нагадав Радбезу ООН про схожість режимів Гітлера та Путіна.

З початку 2024 року росіяни випустили по українцях майже 1000 ракет та 2,8 тисячі дронів-камікадзе, повідомив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця під час Радбезу Організації Об’єднаних Націй 11 квітня. Він підкреслив, що Україні потрібне не знущання з дипломатії, а реалізація невід’ємного права на самооборону.
Про це повідомляє видання «ZN.UA».

«Реалізуючи свою стратегію знищення, Росія з початку року випустила по українських містах і селах майже 1000 ракет, близько 2800 дронів «Шахед» і майже 7000 керованих авіаційних бомб. Сумарна вибухова потужність цих авіаударів по Україні перевищує 9 (!!) кілотонн. Лише 3% російських ракет, дронів і керованих бомб вражають військові цілі, при цьому 97% вражають цивільну інфраструктуру», – зазначив Кислиця.

«Щоб збільшити масштаби втрат, російська армія вдається до терористичної практики подвійних ударів, атакуючи місце першої атаки новою хвилею ракет або дронів під час рятувальної операції», – зазначив Кислиця.

Український постпред підкреслив, що режими Владіміра Путіна та Адольфа Гітлера, хоч і не ідентичні, але мають одну й ту ж токсичну ДНК.

«Вісімдесят років тому майже 10 років, витрачені на політику умиротворення, призвели до Світової війни. Спроби умиротворити нового агресора, які ми спостерігали з 2014 до 2022 років, вилилися у повномасштабну війну на європейському континенті. Уроки історії потрібно засвоїти. Якби Рада Безпеки існувала під час Другої світової війни, чи сиділи б її члени за одним столом з Ріббентропами, поки нацисти руйнували європейські міста та відправляли тисячі людей у газові камери? І все-таки зараз ми сидимо поруч із сучасними реінкарнаціями Ріббентропів», – заявив постпред України.

«Це бачення схвалено резолюцією ГА ООН від 23 лютого 2023 року та розвинене у рамках Української «Формули миру». Перший Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, і ми запрошуємо всі відповідальні країни взяти участь та зробити свій внесок у всеохоплюючий, справедливий та тривалий мир для України та всього світу», – додав Сергій Кислиця.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin