Вінниця
29.04.2024
11.73° C
Вгору

Жорстоко забили до смерті та закопали: в Україні вбили підлітка-переселенця, батько якого захищає Україну

На Черкащині жорстоко вбили підлітка, який переїхав до безпечного регіону з прифронтового Краматорська (Донецька область). Подробицями ділиться “Дивогляд” із посиланням на ТСН.

Родина загиблого 17-річного Вадима Редька переїхала до села Набутів Черкаської області два роки тому, незадовго після початку бойових дій на території України. Батько підлітка пішов на службу до ЗСУ.

Тіло загиблого хлопця виявили ввечері 4 квітня у полі неподалік села, де мешкає родина Редьків. Хлопець зник напередодні – він пішов гуляти в ніч проти 4 квітня і більше не повернувся додому. Тоді матір підлітка звернулася до поліції, а наступного дня дізналася про смерть свого сина.

“Люди добрі! В моїй сім’ї трапилося велике горе – двоє нелюдів жорстоко вбили мого 17-річного сина. Ми переселенці з Краматорська, ось уже 2 роки проживаємо в селі Набутів Черкаського району Черкаської області. Саме звідси мій чоловік пішов до ЗСУ. В ніч з 3 на 4 квітня мій син пішов гуляти. І більше додому не повернувся. Наступного дня мене повідомили, що мого сина більше немає в живих. Я боюся, що моя справа може бути не розкритою і забутою, а винні не понесуть покарання. Тому звертаюся до кожного з вас! Підкажіть, будь ласка, контакти людей, органів, організацій, телепрограм, які надали б справі розголосу та допомогли правосуддю”, – написала згорьована жінка у Facebook.

Як зазначили у поліції Черкаської області, до скоєння вбивства причетні двоє місцевих хлопців – 18-річний Андрій Гончар і 20-річний Богдан Ященко. Вони вбили хлопця, а після цього закопали тіло неподалік села. Правоохоронці встановили, що це не перший злочин, який скоїли двоє хлопців. 

“За даними слідства, напередодні вони разом з потерпілим вживали алкогольні напої. На ґрунті неприязних взаємин виник конфлікт, який переріс у бійку. Двоє хлопців жорстоко побили неповнолітнього, що призвело до його смерті. Щоб приховати сліди вчиненого злочину, вони вивезли тіло потерпілого в поле і прикопали”, – повідомили в поліції.

У поліції розповіли, що проти вісімнадцятирічного Андрія Гончара вже було відкрито дві справи, які слухають у судах. Перша відноситься до ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження), при цьому вона була перекваліфікована з більш жорсткої 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження). Другу справу розглядають за статтею 186 – грабіж. В обох справах рішення ще не ухвалені.

У справі про вбивство Вадима Редька судовий орган обрав обом підозрюваним запобіжні заходи – утримання під вартою. Хлопцям загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin