Вінниця
30.04.2024
11.26° C
Вгору

Пів року роботи помічників ветеранів у Вінниці: послуги, результати, адреси

Уже пів року у Вінницькій громаді працюють 12 помічників ветеранів, які консультують ветеранів, учасників бойових дій, членів родин Захисників і Захисниць.
Працюють вони в Прозорих офісах соціального спрямування, а також надають послуги у лікарнях і госпіталях, де лікуються військові, відвідують протезне підприємство, інститут реабілітації осіб з інвалідністю, пише ВМР.

З жовтня 2023 року помічники ветеранів встигли чимало. Про це розповів заступник директора Вінницького міського центру соціальних служб – начальник відділу «Сервісний офіс у справах ветеранів» Олексій Замірко. За його інформацією, за 2023 рік помічники ветеранів опрацювали 1151 звернення, обслужили 949 людей та надали 5479 послуг. З початку 2024 року – 1263 звернення, 844 людини, 11 358 послуг відповідно.

Найактуальнішими питаннями при зверненнях були гарантії, пільги та права ветеранів, програми підтримки на державному та муніципальному рівнях, отримання публічних послуг та реабілітація. Гострим питанням залишається також отримання землі.

Нагадаємо, «Помічник ветерана» – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів. Вінницька область – один з тих регіонів, який взяв у ньому участь.

«Вінницька громада – це єдина громада, де повноцінно запустили проєкт “Помічник ветерана”. Кошти на оплату роботи фахівців з супроводу ветеранів виділяють з бюджету громади. Усі вони працевлаштовані на відповідних посадах у комунальному закладі “Вінницький міський центр соціальних служб”. Робота помічників ветеранів надзвичайно важлива в умовах, коли стільки людей беруть участь у бойових діях. Повернувшись додому, вони мають відчувати, що їм вдячні, їх чекають і роблять все можливе для їхнього комфортного життя», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Скористатися послугами помічників ветеранів можна у Прозорих офісах соціального спрямування за адресами:

  • просп. Космонавтів, 30 (другий поверх);
  • вул. Замостянська, 7 (другий поверх);
  • вул. Брацлавська, 85.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin