Вінниця
27.07.2024
20.27° C
Вгору

США передають Україні новий пакет допомоги після кількох місяців перерви: Зеленський прокоментував

США оголосили про новий пакет допомоги Україні на суму 300 млн доларів, до якого зокрема увійшли снаряди до систем HIMARS.

Про це заявив радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

“Цей пакет, який ми оголошуємо, містить велику кількість артилерійських снарядів, снарядів GLMRS для систем HIMARS. Це допомога, якої Україна відчайдушно потребує для того, щоб тримати оборону від російських атак”, – наголосив радник Байдена.

Водночас у Білому домі звернулися до Конгресу США з закликом якомога швидше ухвалити законопроект про виділення фінансування на підтримку України. Салліван повторив слова президента США Джо Байдена про те, що “час спливає” і допомога Україні потрібна прямо зараз.

Це перший пакет військової допомоги Україні від США з грудня 2023 року.

Президент України подякував США за надання Україні пакета допомоги на 300 мільйонів доларів.

Про це глава держави написав на сторінці у соцмережі X.

Зеленський подякував Сполученим Штатам і американському народові, зазначивши, що вся відповідна зброя вкрай необхідна Україні на полі бою й для захисту тилових міст та інфраструктури.

“Ціную виконання наших домовленостей з Байденом. Очікуємо, що Конгрес схвалить додаткове фінансування якнайшвидше, щоб допомогти нам наближати нашу спільну перемогу”, — підкреслив президент.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin