Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

Знищення літака Мрія: СБУ звкінчило слідство – що відомо?

Служба безпеки України завершила розслідування у справі про знищення літака АН-225 Мрія, а підозрюваним ексчиновникам загрожує до 15 років тюрми.

Про це йдеться у повідомленні СБУ від 27 лютого.

Зазначається, що слідчі СБУ зібрали “беззаперечні докази” вини колишніх посадовців ДП Антонов, а саме гендиректора Сергія Бичкова та начальника підрозділу з авіабезпеки Олександра Нетьосова.

– Злочинні дії ексчиновників призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому під час боїв за Київ та знищення літака АН-225 Мрія. Наразі слідчі СБУ закінчили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду, – йдеться у повідомленні.

Як вказує слідство, напередодні повномасштабного вторгнення Росії в Україну зазначені фігуранти не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.

– Для цього у період січня-лютого 2022 року посадовці розпорядилися заблокувати допуск українських військових на територію об’єкта, – пояснили в СБУ.

Тепер, на підставі зібраних доказів, фігуранти обвинувачуються за ч. 2 ст. 27 та ч. 2 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Наразі обвинувачені особи перебувають під вартою, їм загрожує до 15 років тюрми.

Знищення Мрії

Нагадаємо, на третю добу повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 27 лютого 2022 року, російські окупанти знищили один із найбільших літаків у світі АН-225 Мрія, який перебував на ремонті на аеродромі Гостомеля.

Колишній командир знищеного літака вказував, що АН-225 Мрія був втрачений із провини керівництва держпідприємства Антонов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin