Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Чотири комунальні вживані авто переобладнають в багі для військових

Сьогодні, під час засідання 42-ї сесії міської ради, її депутати ухвалили рішення про передачу чотирьох комунальних вживаних автівок на потреби Сил безпеки та оборони України. Волонтери та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу спільно здійснюватимуть переобладнання цього транспорту на багі для військових.

Машини сьогодні вкрай потрібні військовим і у великій кількості. Адже вони стали витратним матеріалом. І ми маємо постійні запити від оборонців на їх постачання, говорить міський голова Сергій Моргунов.

«Переобладнання старих авто в БАГІ – один з варіантів посилення мобільності військових. Багі швидкі та маневрові. Вони пристосовані для їзди по бездоріжжю. Вони не потребують багато палива, мають низьку собівартість, а також є простим в обслуговуванні та ремонті», – зауважив Сергій Моргунов.

Переобладнання старих авто в БАГІ та передача їх військовим – це новий проєкт в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

«Ми плануємо масштабувати його та відправити на передову десятки багі», – підсумував Сергій Моргунов.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Загалом у 2024 році на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті Вінницької міської територіально громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin