Вінниця
08.09.2024
13.83° C
Вгору

Сертифікат військовозобов’язаного: що відомо про новий документ та коли його можна буде отримати

В Україні створять новий документ — сертифікат військовозобов’язаного. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник голови Комітету ВРУ з питань Нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв. Читай, що таке сертифікат військовозобов’язаного та як його отримати.

Що таке сертифікат військовозобов’язаного — більше про новий документ

Сертифікат військовозобов’язаного планують запровадити за чотири місяці, тобто у травні-червні 2024. Поки що формат електронного сертифіката не визначили — це може бути QR-код, або окремий додаток. Єгор Чернєв наголосив, що електронних сертифікатів військовозобов’язаних у Дії не буде.

Буде можливість перевірити всю інформацію. Про сімейний стан, відстрочку від мобілізації тощо. Це документ, який замінить військовий квиток, — каже Чернєв.

Документ формуватиметься електронно, без потреби ходити до ТЦК. Оновлювати дані можна буде вдома. У Міноборони поки що розробляють концепцію сертифіката військовозобов’язаного.

Крім цього, повістки не надсилатимуть електронною поштою. Для актуалізації даних та уникнення ситуацій, коли співробітники ТЦК “ловлять” людей та везуть для перевірки документів, створять електронний кабінет військовозобов’язаного.

В електронному кабінеті буде запроваджена верифікація за цифровим підписом чи через Дію, аби військовозобов’язані могли самостійно оновлювати дані. Розгляд законопроекту відбудеться 6 лютого, поки він на допрацюванні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin