Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

У Львові помер 5-річний хлопчик, який впав у кому після видалення молочних зубів

У львівській лікарні Святого Миколая помер 5-річний син українського співака та бандуриста Віктора Пашника Велес. Як повідомляється, дитина понад місяць перебувала в глибокій комі після видалення молочних зубів під загальним знеболенням.

Про це 13 січня пізно ввечері на своїй сторінці у Facebook повідомив батько хлопчика Віктор Пашник.

Смерть головного мозку

– Лети наш хлопчик, лети… Усім нам із небес світи… Спочивай з миром, коханий наш Лесюня! – йдеться в повідомленні.

Як стало відомо, лікарі констатували у хлопчика смерть головного мозку.

Що відомо про трагедію

8 грудня 2023 року мама хлопчика Маріанна Вахняк разом із сином прийшли до львівської стоматологічної клініки ТОВ “ОРІ ГРУП” (Ori-Dent). Дитині потрібно було видалити два молочні зуби. Медики Центру запропонували провести оперативне втручання під загальною анестезією.

Хлопчик почав чинити сильний опір в операційній, але співробітники насильно вдягли маску. Жінка просила припинити це, проте анестезіолог не послухав і лікарі почали видаляти зуби. За деякий час Маріанна почула метушню в операційній, а згодом – приїхали бригади швидкої допомоги.

Невдовзі медичний директор Центру повідомив, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, але лікарям вдалося запустити його знову. Хлопчика перевели до реанімаційного відділення лікарні Святого Миколая. Тут у 5-річного Велеса констатували клінічну смерть мозку і він впав у кому.

Лікарі не давали жодних прогнозів, адже стан хлопчика постійно погіршувався. Органи відмирали, попри всі спроби медиків.

Кримінальне провадження

Батьки звинувачують у всьому лікарів стоматологічної клініки, тому 17 грудня 2023 року звернулися до правоохоронних органів, де відкрили кримінальне провадження. Попередня класифікація – “Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником”.

Однак у клініці те, що трапилося, не коментують, а медичний директор запевняє, що співробітники зробили все можливе, щоб реанімувати дитину.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin