Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

СБУ затримала бойовика ПВК “вагнер”, якого російська розвідка перекинула в Україну для коригування ударів

Служба безпеки затримала бойовика з ПВК «Вагнер», якого російська воєнна розвідка (відома як ГРУ) «закинула» в Україну для проведення диверсій.

Він отримав завдання прибути з Білорусі до Рівненської області для коригування повітряних атак рф по енергетичній інфраструктурі. Проте СБУ дізналася про ці плани, коли диверсант ще перебував на білоруській території.

З того часу українська спецслужба поетапно задокументувала його дії від перетину держкордону і до прибуття на місце вчинення диверсії в Україні. У результаті зловмисника затримали «на гарячому» під час спроби закріпити GPS-трекери на опорі ліній електропередач, що живлять Київську агломерацію.

За сигналами «маячків» окупанти хотіли скоригувати прицільний удар по енергооб’єктах,зокрема із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed.

Затриманий виявився громадянином Білорусі. З 2014 до 2017 року він перебував у складі бойовиків «л/днр» і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України. На початку повномасштабного вторгнення чоловік вступив до ПВК «Вагнер», у лавах якої штурмував Бахмут та прилеглі селища.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin