Вінниця
27.07.2024
19.15° C
Вгору

День ангела 16 грудня: кого вітати з іменинами сьогодні

Цього дня святкують тільки чоловічі іменини.

День ангела — це вшанування святого покровителя, ім’я якого носить людина. Цей день також називають іменинами.

День ангела (іменини) 16 грудня святкують: Андрій, Гаврило, Георгій, Єфрем, Іван, Микола, Федір.

Чоловічі іменини

Андрій

Ім’я походить від грецького слова “Андрос”, що означає “мужній” або “відважний”. Характер Андрія – імпульсивний і непередбачуваний. Складно передбачити, що він зробить наступної хвилини, втім Андрій ніколи не шкодує про зроблене. Мінливість проявляється і в особистому житті. Освідчення в коханні одній дівчині або жінці не завадить йому назавтра ж виказати свою гарячу симпатію іншій, за що жінки часто  на нього ображаються.

Гаврило

Гавриїл дослівно з древньоєврейської перекладається “Пан Божий”, “Пан від Бога”, “Божий Правитель”. Гаврило —  принциповий, красномовний, пунктуальний, товариський і щирий чоловік. Ці якості допоможуть йому у професійній діяльності. Кар’єра для нього відіграє вкрай важливу роль, оскільки він прагне матеріального добробуту і фінансової свободи. Його діяльність може бути пов’язана з точними науками, освітою, медициною або, навпаки, з психологією або релігією.

Георгій

Георгій — це ім’я давньогрецького походження, у перекладі означає “землероб”. Георгій вміє вислухувати свого співрозмовника, йому можна довіритися в лоскітливій ситуації. Може зберегти чужу таємницю. Здатний добре викладати свої думки в писемній формі. У будь-якій роботі дуже ретельно й серйозно ставиться до дорученої справи. Загалом він доброзичливий до людей. З жінками Георгій нерішучий, але сімейне життя складається зазвичай щасливо.

Єфрем

Ім’я Єфрем походить від давньоєврейського імені Ефрайім, що у перекладі означає “плідний”. Єфрем має трохи похмурий і замкнутий характер. Однак з роками ці якості переходять в стриманість. До будь-якої справи Єфрем ставиться серйозно і відповідально. В цілому він має вибуховий темперамент, тому від чоловіків з цим ім’ям не варто чекати на спокій і врівноваженість. Відповідальність, з якою Єфрем ставиться до роботи, певною мірою перешкоджає його особистому життю.

Іван

Ім’я Іван (Іоанн) означає “помилуваний Богом”, “милість Божа”, “подарунок Божий”. Дорослого Івана характеризують такі риси як спокій і добропорядність. Іван – неквапливий і до поспіху ставиться вкрай негативно. Івани за натурою не лідери, а скоріше такі, яких ведуть за собою. Вони люблять і можуть багато працювати. З таких хлопців виходять чудові інженери і технологи. У сімейних стосунках Іван – це зразковий чоловік і чудовий батько.

Микола

Ім’я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як “переможець народів”. Микола – урівноважений, працьовитий і працездатний чоловік. Він здатний опанувати будь-яку професію, буде добре заробляти. У колективі простий у спілкуванні, товариський. Микола легко захоплюється жінками. У коханні жагучий, але ревнивий.

Федір

Федір – походить від грецького імені Теодорос і означає “дар Божий”. Федір – серйозна людина. У роботі до всього підходить відповідально, він вміє знаходити незвичайні та ефективні рішення багатьох складних завдань. Нерідко обирає професію у технічній галузі, хоча може досягти успіху і у творчих напрямах, наприклад, у письменництві або журналістиці. Федір – дуже турботливий до своєї родини. Зазвичай він чудовий господар, який вміє робити в домі майже все.

Жіночі іменини

Оскільки жіночі імена на сьогодні в православному календарі відсутні, щоб назвати народжену цього дня дівчинку дотримуючись традицій, слід насамперед звернути увагу на найближчі до дня народження дитини дні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin