Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

У Вінниці затвердили програму «Місто молодих» на 2024-2026 роки

На останній сесії міської ради депутати прийняли та схвалили нову програму з формування сприятливого середовища для самореалізації та активної участі молоді у громадському житті ВМТГ.

Ця програма адаптована до сучасних умов і буде реалізовуватися протягом періоду 2024-2026 років. Основна мета полягає у створенні якісних та доступних муніципальних послуг, залученні дітей та молоді до подій та рішень, пов’язаних із розвитком громади. Зокрема, програма спрямована на створення комфортного середовища для самореалізації молоді та її активного включення у громадське життя.

«Молодь – це люди, що переходять від дитинства до дорослості. Цей перехід супроводжується змінами в процесі дорослішання, здобуттям самостійності та відчуттям відповідальності, зміною оточення та контексту, формуванням цінностей, зростанням включеності у суспільне життя. Молодь є важливою складовою нашого міста, отож, адаптовуємо наші програми під їх вік, інтереси та побажання», – каже начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Також вона додала, що завдяки цій програмі планують залучити до тематичних заходів молодих людей з числа ветеранів війни та інтегрувати молодь з числа внутрішньо переміщених осіб в життя Вінницької міської ТГ. Крім того, передбачено створення сприятливих умов для соціального становлення та розвитку молоді Вінницької міської ТГ, а також залучення молодих громадян з інвалідністю до повноцінного громадського життя у Вінниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin