Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

В аварійний ремонт вивели п’ять енергоблоків ТЕС: чи будуть вводити нові графіки відключень?

За добу енергетики аварійно вивели у ремонт п’ять блоків ТЕС у різних регіонах, але  підстав для запровадження графіків відключень немає — виробленої електроенергії достатньо для покриття споживання. Про це заявили в “Укренерго“.

Споживання 

Вчора, 20 листопада, середньодобова температура була на 3,2°C нижче, ніж у попередній робочий день –  п’ятницю 17 листопада (-0,3°C проти 2,9°C). Вечірній максимум споживання електроенергії 20 листопада був на 6,9% вищим, ніж 17 листопада.

Знеструмлення 

Через негоду  залишаються знеструмленими 6 населених пунктів в Дніпропетровській, Донецькій та  Полтавській областях. Ремонтні бригади обленерго працюють над відновленням енергоживленням споживачів. 

Водночас через бойові дії та з інших причин  без світла залишається 423  населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Також з технологічних причин є знеструмлені споживачі у Запорізькій та Сумській областях.

Експорт/імпорт

Експорт сьогодні  здійснюється  вночі (період добового мінімуму споживання) до Словаччини та  Румунії, загальним обсягом 900 МВт·год.  

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється у вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови Загальний обсяг 860 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 414 МВт.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin