Вінниця
08.09.2024
13.83° C
Вгору

Україна бере ППО в оренду: у Повітряних силах розповіли деталі

Україна отримала в тимчасове користування системи протиповітряної оборони від міжнародних партнерів. Це необхідно аби посилити захист українського неба у період холодів.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Така практика у нас уже є. Деякі країни дали (системи ППО, — ред.) у користування. Зрозуміло, що кожна країна перш за все дбає про власні пріоритети й про власний захист. Ніхто своє ППО просто так нам не віддасть”, — зазначив Ігнат.

Він уточнив, що причина, чому Україні так довго і дозовано постачають ППО, у тому, що немає у партнерів такої кількості систем, щоб вони могли з легкістю їх віддати.

“Те, що Україна може отримати у користування на опалювальний період (ці системи) — це великий і позитивний знак”, — наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Також Ігнат наголосив, що не буде розкривати країни, які надали чи нададуть Україні системи ППО в оренду, адже для деяких ця інформація є чутливою.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, західні системи протиповітряної оборони, які партнери надають Україні, зосередяться на захисті енергетичного сектора в цілому, а також стратегічних об’єктів держави та об’єктів критичної інфраструктури, як це й робили минулої зими.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin