Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Як українські бджоли допоможуть у розмінуванні наших територій: в Україні створили новий незвичний проєкт

Проєкт «Мед мінних полів» допоможе зібрати кошти на розмінування України.

Площа замінованих полів наразі сягнула 8 млн га, з яких 6 млн га розміщуються на окупованих територіях, 2 млн га – на звільнених.

Так, у команди МЗС та Saatchi & Saatchi Ukraine з’явилась ідея проекту “Мед Мінних Полів”.

Вона проста і потужна: щоб уникнути контакту з мінами, дрони засівають заміноване сільськогосподарське поле спеціальною сумішшю медоносних трав. Після цього нектар збирають бджоли, яким також не страшні міни.

До проекту долучились: Міністерство закордонних справ України та найпотужніша агропромислова компанія України Kernel. Консультують та допомагають: Державна служба з надзвичайних ситуацій, Dronarium Україна та Спілка пасічників України.

Зібраний мед стане потужним засобом комунікації про проблему замінованих земель, щоб залучити до розмінування ще більше міжнародних партнерів та донорів. Українські дипломати братимуть мед мінних полів із собою на зустрічі та в міжнародні візити та даруватимуть його дипломатам та публічним особам у всьому світі.

«Цей проект дозволить МЗС привернути більшу увагу світу до проблеми російського замінування української землі та мобілізувати додаткові ресурси для її вирішення», – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Для проєкту розробили спеціальний дизайн вуликів у форматі попереджувальних знаків про мінну небезпеку.

Передзамовити мед можна тут

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin