Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

У Кабміні розповіли, чи готові підвищити тарифи на комунальні послуги за рекомендацією США

Лібералізація цін, яку запропонували Україні США у переліку реформ, передбачає можливість підвищення вартості комунальних послуг і одночасне балансування зростання цін субсидіями.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”. Вона наголосила, що в її міністерстві готові до лібералізації цін на комунальні послуги відповідно до рекомендацій, отриманих від США.

За її словами, суть згаданої реформи полягає в тому, щоби дати можливість підвищувати тарифи на газ і електроенергію та водночас балансувати зростання цін субсидіями для тих громадян, чий розмір платіжки перевищує 15% від їхнього заробітку.

“Так, ми вже до цього готові. Ми вже розробили цифровий інструмент, який з листопада повноцінно запрацює”, — сказала міністр.

Вона додала, що цей механізм дасть змогу в автоматичному режимі сповіщати людей про те, що вони мають право на субсидію. Представниця уряду також зазначила, що наступного року на субсидії з бюджету виділять майже 50 мільярдів гривень.

“Я сподіваюся, що нам цих коштів вистачить, тому що це істотно більше, ніж торік, щоби покрити всі запити та допомогти нашим людям, у яких маленький дохід, спокійно пережити й зиму, і можливі підвищення комунальних платежів”, — додала Жолнович.

Нагадаємо, 25 вересня стало відомо, що українській владі відправили лист із переліком реформ, які повинна зробити наша держава для продовження надання їй допомоги. Цей документ також отримала Координаційна платформа донорів. З відповідною ініціативою виступив заступник радника Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin