Вінниця
02.05.2024
17.74° C
Вгору

Знищення борщівника: четверта толока відбулась у Вінниці

В суботу, 1 липня працівники комунального підприємства “Інститут розвитку міст” спільно із небайдужими вінничанами провели четверту толоку зі знищення борщівника.

Цього разу з небезпечною рослиною боролися у мікрорайоні Старого міста, поблизу тринадцятої малої річки, що протікає на теренах міста. Захід відбувся в рамках тестового проєкту, метою якого є напрацювання ефективного підходу знищення борщівника на берегах річок що впадають у Південний Буг. Участь у заході прийняло близько 10 вінниччан.

“Я постійно долучаюся до цих толок, тому що бачу, що від них є ефект. Хотілося б, щоб більше людей дізналося про шкоду борщівника, оскільки разом впоратися з ним набагато простіше”, – каже вінничанин Олександр, який вже не вперше приходить на борщівникову толоку.

Організатори із Інституту розвитку міст зазначають, що хоча цього разу людей доєдналося небагато, вдалося досить швидко очистити малу річку довжиною більше 500 м від небезпечної рослини.

“Це пов’язано з тим, що внаслідок планомірних заходів її справді стає менше. Також помітно, що місцеві мешканці самостійно вирубують окремі ділянки борщівника. Хочемо звернути увагу, що в жодному разі не можна залишати суцвіття, оскільки насіння цієї рослини має здатність дозрівати та насіюватися навіть коли суцвіття вже зрізане. Особливо біля річок, течія який дуже швидко їх розповсюджує”, — застерігають організатори заходу.

Довідково:

Борщівник – рослина дворічна та дуже плодюча, в середньому одне суцвіття дає від 20 до 50 тисяч насінин. Ця рослина дуже агресивна та швидко витісняє всі місцеві види. При боротьбі з нею необхідно вживати заходи безпеки та не допускати потрапляння її соку на шкіру.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin