Вінниця
28.04.2024
9.58° C
Вгору

У Вінниці відбулась толока на малій річці Тяжилівка

12 травня у Вінниці на малій річці Тяжилівка провели толоку. Близько півсотні містян прибирали ділянку на Можайці. Мотлоху зібрали чимало – від пластикових пляшок до фантиків та паперу.

Організував захід депутат міської ради Дмитро Мира, а підтримали толоку відділ молодіжної політики ВМР, Вінницька молодіжна рада та Центр підліткових клубів.

«Красиве, сучасне, доглянуте та економічно розвинене місто. Таку думку містян про Вінницю відображає дослідження Міжнародного республіканського інституту. І сьогодні навіть у воєнний час, ми маємо не втрачати цю планку й надалі працювати задля того, щоб місто було чистим та квітучим», – зауважив Дмитро.

Начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак розповіла, що сьогодні тут зібралось чимало учасників, це молодь та студентство, яким небайдужа тема збереження природи міста. «Своїм прикладом ми показуємо містянам, що потрібно дбати про природу, яка нас оточує та не засмічувати її. В рамках акції, ми очищуємо річку від сміття, фарбуємо паркан тощо», – сказала вона.

Враженнями від толоки поділився і студент Андрій, на його думку, така акція з прибирання – це спосіб покращити стан території, зробити її привабливішою та з користю провести час з однолітками.

Депутат ВМР Дмитро Мира підсумував, що прибирати території і малі річки неабияк необхідно, адже кожна маленька річечка впадає в Південний Буг, отож треба робити усе можливе, аби вони також були чистими, адже сміття з них потрапляє у протоки Вінниці – річки Південний Буг.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin