Вінниця
25.04.2024
10.54° C
Вгору

У Вінниці влаштували вечір відпочинку та розваг для діток з аутичним розладом

Поспілкуватися, відпочити та розважитися. До Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм департамент соціальної політики міської ради, спільно із міським центром соціальних служб та релігійною місією “Карітас-спес-Вінниця” зібрали разом діток з розладом аутичного спектра та їхніх батьків. Соціальні служби міста та благодійники надали їм гуманітарну допомогу.

Зустріч вдалося організувати завдяки тісній співпраці міських соцслужб із “Карітас-спес-Вінниця”.

“Міська рада по мірі можливостей надає допомогу сім’ям, в яких виховуються дітки з аутичним розладом. Ми раді влаштовувати такі зустрічі, де також можна поспілкуватися, почути з перших вуст, з якими викликами зіштовхуються родини, аби ще краще розуміти їхню проблематику і надавати більш адресну допомогу”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

По завершенню заходу на діток чекав солоно-солодкий стіл. Батьки отримали пакунки із засобами гігієни від Вінницького міського центру соціальних служб та продуктові набори від “Карітас-спес-Вінниця”.

“Це, напевне, був вечір більш важливий для нас, ніж для діток і їх родин. Вечір, який показав, наскільки мало ми знаємо і наскільки багато нам потрібно навчитися, адже саме для нас існує день інформування про аутичний розлад. Ці родини знають про аутизм усе – і вони були сьогодні нашими вчителями. Ті батьки і дітки, з якими ми сьогодні познайомилися – це приклад для нас: добра, терпеливості і прийняття іншої особи такою, як вона є”, – зазначили у релігійній місії “Карітас-спес-Вінниця”.

Це не останній захід, які планують провести для дітей з розладом аутичного спектра, говорить директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

“30 квітня на базі Вінницького ліцею №18 ми проведемо спеціальну олімпіаду “Маленькі спортсмени”. Тож чекаємо ще однієї зустрічі, чекаємо на тих, хто любить спорт, хто готовий долати перешкоди і впевнено йти до своєї мети”, – додає Наталія Добровольська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin