Вінниця
03.05.2024
16.71° C
Вгору

У Вінниці та інших містах підлітки “ПВК Редан” збирались для масових бійок

27 лютого завдяки вчасному реагуванню правоохоронців вдалося уникнути можливого конфлікту на одній із площ міста. Нещодавно серед неповнолітніх поширився молодіжний рух, учасники якого організовують бійку з опонентами. Така «акція» планувалась і у обласному центрі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Поліцейські супроводили молодь до Вінницького райуправління поліції для з‘ясування обставин.

У присутності батьків з хлопцями та дівчатами правоохоронці провели профілактичні бесіди щодо недопущення втягнення дітей до правопорушень.

Провокування масових бійок серед молоді і підлітків – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Поліцейські Вінниччини вкотре закликають батьків спілкуватися із дітьми, звертати увагу на їх поведінку, коло спілкування і способи проведення дозвілля.

Акція прокотилась й іншими містами Україні.
У Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську підлітки, які відносять себе до російської субкультури “ПВК Редан”, збирались для масових бійок 27 лютого.

Про це пише Українська правда з посиланням на пресслужба Нацполіції Харківщини, начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко, начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, Медуза, BBC, пресслужба поліції Києва, джерела УП, Журнал Житомира.

Правоохоронці повідомляють, що близько 14:00 на площі Конституції в Харкові зібралась група молодих людей для вчинення масової бійки, щоб підтримати флешмоб, запущений РФ. Усіх учасників затримано.
Слідчим управлінням зареєстровано справи за фактами готування до масових заворушень та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 304 КК України. Санкція статті – від 5 до 8 років позбавлення волі. Батьки можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей, за ст. 184 КУпАП.

Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що з батьками проводитимуть профілактичні бесіди: “Я звертаюся до всіх дорослих. Будьте уважні з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло. Війна триває не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших із вами дітей для досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо зупинити це”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin