Вінниця
07.05.2024
16.16° C
Вгору

У Ладижинській громаді облаштували безкоштовне житло для переселенців

Матеріальний стан людей, що були вимушені через війну залишити власні домівки, і оселилися в Ладижині, різний. У когось з них достатньо коштів, щоб винаймати житло, хтось зупинився у родичів і знайомих. А дехто був змушений залишити рідні місця без нічого. І винаймати житло для них не по кишені. Тому, для таких сімей ВПО у Ладижинській громаді пристосували житло у селах Заозерному та Василівці, – повідомляють “Новини Вінниці”.

У цих приміщеннях зробили ремонт та придбали й встановили меблі та побутову техніку.

Допоміг з побутовою технікою, ліжками, кухонним приладдям новим мешканцям громади «Благодійний фонд «МХП-Громаді». Тут отримали грант від проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується «Мережею 100 відсотків життя Рівне».

Ці організації здійснили спільний проєкт «Запрошуємо жити новим життям в центрі розміщення ВПО в с. Заозерне та с. Василівка Вінницької області». В рамках цього проєкту облаштували житло для 30 осіб в с. Василівка та 30 – в с. Заозерному. Також придбали побутову техніку та інші необхідні речі для проживання на суму 408 740 гривень. У фонді «МХП-Громаді» також повідомили, що придбане обладнання передали на баланс КП «Ладжитлосервіс».

Ці заходи дозволили 60 особам з-поміж ВПО отримати житло та користуватися максимальними зручностями у двох селах громади.

Переселенка, яка постраждала від російської агресії, Наталія Донцова-Газаренко подякувала за надану можливість жити нормальним життям, хоча й далеко від рідної домівки.

«Ми безмежно вдячні всім, хто допоміг нам із житлом. В той жахливий час вискочили з хати, в чому були, і приїхали сюди. Тут нам створили всі умови для повноцінного життя. Це неймовірна допомога», – каже Наталія Донцова-Газаренко.

Нагадаємо, що в Ладижинській міській територіальній громаді нині проживає майже 3 000 внутрішньо переміщених осіб.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin