Вінниця
28.03.2024
11.44° C
Вгору

“Тепло від дому до окопу”: вінницьким підрозділам на передову передають 134 окопних пічки

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб в рамках проекту «Тепло від дому до окопу», спільно з громадами Вінниччини організував виготовлення та збір для наших захисників на передову 134 окопних пічок, а також шанцевого інструменту, необхідного для обладнання бліндажів.
До участі в проекті долучились 50 громад Вінниччини, які виготовили та передали 102 пічки, ще 32 – виготовили та передали комунальні підприємствами області.

Кожна з громад також зібрала інструмент для наших військових: лопати, сокири, кирки, скоби, цвяхи, утеплювач, плівку, свічки. Також для відправки на фронт Вінницька міська громада передає 3 автомобілі, 3 генератори та 2 квадрокоптери.

30 листопада завершено перший етап проекту «Тепло від дому до окопу». Наступний крок – доставка пічок та інструменту нашим бійцям. Вантаж отримають військові підрозділи з Вінниччини та батальйону територіальної оборони, які несуть службу на передовій.

Наші бійці мають знати, що громади в тилу будуть підтримувати їх стільки, скільки буде потрібно. Навіть під ворожими обстрілами, навіть в умовах постійних відключень електрики ми будемо робити все, що необхідно для фронту. Це – спільна позиція громад та всіх мешканців Вінниччини.
Згуртовані – переможемо!

Довідково. Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб було створено 26 березня 2022 року. Його роботу координують Прем’єр-міністр України (2016-2019 рр) Володимир Гройсман, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий та Вінницький міський голова Сергій Моргунов. За 8 місяців роботи було передано нашим військовим, громадам областей, які перебували на території ведення активних бойових дій, внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прихисток на Вінниччині, родинам військовим та малозабезпеченим понад 1,5 тисячі тонн гуманітарних вантажів. Координаторам Штабу вдалося налагодити отримання гуманітарної допомоги із 55 міст 16 країн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin