Вінниця
25.10.2024
10.69° C
Вгору

Підтримка військових та їхніх родин: Вінницька обрада внесла зміни до цільової програми

25 жовтня під час 58-ї сесії Вінницької обласної Ради депутати внесли зміни та доповнення до Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, їхніх родин, а також сімей загиблих (померлих) ветеранів, Захисників та Захисниць України на 2022-2026 роки.

Про це інформує Вінницька обласна рада.

Відповідно до пріоритетів, визначених обласною Радою, до програми додали заходи, спрямовані на суттєву підтримку військових із Вінниччини:

– надання одноразової грошової допомоги мобілізованим особам до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, які зареєстровані на території Вінницької області, у сумі 10 000 грн;

– забезпечення компенсаційних виплат за піднайом житла сім’ям мобілізованих осіб до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, які проживають на території Вінницької області та не мають власного житла;

– надання щорічної матеріальної допомоги на придбання шкільного приладдя дітям шкільного віку загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.

– забезпечення надання безкоштовних послуг з виховання та навчання дітей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України у будинках культури, дитячих музичних, художніх, спортивних школах і клубах, школах мистецтв.

Ініціативу щодо внесення змін до Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, їхніх родин, а також сімей загиблих (померлих) ветеранів, Захисників та Захисниць України на попередній сесії запропонував голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. Він повідомив, що депутати проаналізували діючу програму і доручили профільній комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення ветеранів опрацювати це питання і підготувати необхідні документи.

“Підтримка Збройних Сил, сил безпеки та оборони – це пріоритет №1 у діяльності усіх органів влади. Піклування та турбота про сім’ї захисників – безумовний моральний обов’язок кожного. Наші воїни на фронті мають бути впевнені у тому, що тут, у тилу, про їхні сім’ї турбуються. Суттєво посилити цю підтримку – і є метою змін до цільової програми, які проголосували депутати. Важливо, що фінансова допомога передбачена як контрактникам, так і добровольцям, – зазначив Вячеслав Соколовий

Згідно з ухваленим рішенням, Вінницька обласна військова адміністрація зобов’язана розробити та затвердити відповідні порядки використання коштів обласного бюджету відповідно до чинного законодавства. Крім того, передбачається виділення коштів в обласному бюджеті для здійснення виплат на реалізацію зазначених заходів програми.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin