Вінниця
20.09.2024
13.47° C
Вгору

Вінничанин повідомляв точні координати ЗСУ представнику фсб рф

40-річному жителю м. Тульчина, громадянину України, уродженцю російської федерації, повідомлено про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратураю

За даними обвинувачення, чоловік у 2024 році свідомо й ініціативно погодився на виконання завдання спецслужб рф щодо збору та передачі їм інформації про українські підрозділи сил оборони, а також фортифікаційні споруди на території Вінницької області. 

Збір даних підозрюваний здійснював шляхом особистого спостереження, пошуку інформації в інтернеті та безпосереднього спілкування з третіми особами. Відомості передавав повідомленнями в популярному месенджері своєму контактеру, який ідентифікований слідством як представник фсб. 

У квітні – травні цього року підозрюваний передав росіянам географічні координати постійної дислокації, проживання та навчання підрозділів ЗСУ у кількох містах Вінниччини, а також дані про рух військової техніки по автотрасі в східному напрямку. 

Крім того, чоловік особисто відвідав прикордонне село, де зафіксував фортифікаційні споруди і передав їхні точні координати куратору. 

Органами прокуратури і безпеки злочинну діяльність було викрито та припинено.

Чоловікові повідомлено про підозру та за клопотанням сторони обвинувачення судом щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

За вказаний злочин передбачене покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin