Вінниця
19.09.2024
18.11° C
Вгору

У Вінниці завершився командний чемпіонат України з шахів: хто став переможцем

Чемпіонат України проводили у трьох категоріях: класичні, швидкі та блискавичні шахи. Вінничани гідно виступили на домашньому чемпіонаті, продемонструвавши високий рівень майстерності та спортивного духу.
Про це повідомляє Вінницька міська рада.
Особливо вражаючими були результати команд дівчат, які зайняли всі сходинки п’єдесталу. А юнаки зі свого боку здобули срібні нагороди.

Як відзначив директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар, наше місто вже втретє цього року проводить юнацькі чемпіонати.

Окрім спортивної складової, турнір має важливе соціальне значення. Він допомагає юним шахістам відволіктися від тривожних новин та зосередитися на улюбленій грі. Організатори чемпіонату доклали значних зусиль для створення комфортних та безпечних умов для всіх учасників. Було забезпечено належне суддівство та технічне оснащення.

«В умовах війни багато східних і південних міст України не мають можливості організовувати такі змагання, тому центральні та західні міста беруть на себе цю відповідальність. Для вінницьких шахістів ці чемпіонати надзвичайно важливі та необхідні. Вони дають змогу отримати неоціненний практичний досвід, не виїжджаючи в інші місця і не витрачаючи додаткові кошти та час. Крім того, це чудова можливість вибороти медалі та призи у рідному місті», – каже Микола Боднар.

За підсумками командного чемпіонату абсолютним переможцем стала вінницька команда «Відьмочки» у складі Анастасії Кравченко та Анни Кавун. Друге місце посіла команда «Сирени» – Світлана Саблук, Аліса Філімонова. Бронзові призерки – «ШШЧ-школа шахових чемпіонів» – Тетяна Бойко, Варвара Андреєва.

За словами директора МДЮСШ № 6, такі результати яскраво свідчать про високий рівень жіночих шахів у Вінниці.

У юнацькій категорії абсолютним чемпіоном стала команда «Дніпро», продемонструвавши стабільну гру протягом усього турніру. Вінницька команда «Вовки» у складі Артема Андрієнка, Владислава Пюро і Павла Паславського виборола срібні нагороди, показавши, що місцеві хлопці також можуть конкурувати на найвищому рівні. Третє місце посіла команда «Шахова мрія» з Івано-Франківська.

Чемпіонат не лише визначив найсильніші команди, а й став важливим етапом у розвитку юнацьких шахів в Україні. Він продемонстрував, що навіть у складні часи спортивне життя продовжується, а молоді таланти мають можливість розвиватися.

«Успіх цього турніру ще раз підкреслює важливість розвитку дитячо-юнацького спорту, особливо в такій інтелектуальній дисципліні, як шахи. Він також демонструє готовність українського спортивного співтовариства підтримувати та розвивати таланти навіть у найскладніших умовах», – говорить директор МДЮСШ № 6 Микола Боднар.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin