Вінниця
19.09.2024
18.11° C
Вгору

Мігрень, безсоння та загальне нездужання: прогноз магнітних бур на 13-15 серпня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 13-15 серпня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу — від показника 2 до 9. Чим вищий К-індекс, тим сильніший буря та її наслідки та вплив на людей і техніку.

13 серпня. У вівторок, 13 серпня, очікується сонячна активність з К-індексом 8 (червоний рівень), що відповідає найсильнішим геомагнітним хвилюванням, здатним впливати на самопочуття метеозалежних людей.

14 серпня. У середу, 14 серпня, очікується сонячна активність з К-індексом 4 (жовтий рівень),що відповідає слабким магнітним бурям.

15 серпня. У четвер, 15 серпня, очікується сонячна активність з К-індексом 3 (зелений рівень), що відповідає слабким геомагнітним хвилюванням.

Зазначимо, що прогноз може змінитися, оскільки дослідники сонячної активності оновлюють свої дані кожні три години.

Нагадаємо, що магнітні бурі впливають на стан нервової системи, зумовлюючи посилення емоційних реакцій. Зокрема: розвиток тривожних станів, підвищення агресивності, посилення страху та панічних проявів тощо. Тому у дні підвищеної сонячної активності варто зменшити фізичні та розумові навантаження.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin