Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

У Вінниці військові зможуть безплатно полікувати зуби: як скористатися послугою

Надають таку в обласному медичному реабілітаційному центрі ветеранів війни та радіаційного захисту населення. Завідувач стоматологічного відділення Ігор Буткалюк розповів Суспільному, що проєкт пілотний. Наразі послугою скористалися шестеро військовослужбовців.

Безкоштовну стоматологічну послугу можуть отримати ветерани та військовослужбовці ЗСУ, розповіла медична директорка центру Тетяна Корзун. Це державна програма, ініційована ветеранською спільнотою за підтримки Міністерства у справах ветеранів війни та Міністерством охорони здоровʼя України.

Ця послуга може надаватися особам, які мають статус учасника бойових дій або ветерана війни, також для пацієнтів, які мають статус інваліда внаслідок війни. Також військовослужбовцям Сил оборони, які беруть участь у бойових діях або в АТО, або в повномасштабному вторгненні”, — сказала Тетяна Корзун.

Безплатне лікування зубів військовим: де у Вінниці можна скористатися послугою
Військовий на прийомі у стоматолога. Суспільне Вінниця

Заклад уклав договір із НСЗУ щодо зубопротезування та планової стоматологічної допомоги, розповів Ігор Буткалюк. Послугу надають із липня. Наразі нею скористалися шестеро військових.

По частині протезній на одного військового виділяють 15 тисяч в рік. За рік пацієнт може отримати ортопедичну допомогу на 15 тисяч. По лікувальному пакету — 25 тисяч: 24950 гривень на одного пацієнта”, — сказав Ігор Буткалюк.

Безоплатні послуги із зуболікування здійснюються за попереднім записом, сказала Тетяна Корзун. Угода із НЗСУ діятиме до кінця року.

Лікувати зуби до обласного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення прийшов Олександр Коломієць. Чоловік військовослужбовець, зараз у відпустці. Коли дізнався про безоплатну стоматпослугу, то вирішив скористатися.

Побачив у телеграм-каналі інформацію, ще прочитав на сайті подробиці. Прийшов до лікаря, сьогодні назначили лікування”, — розповів чоловік.

47-річний Руслан Барнаш з початку повномасштабного російського вторгнення боронив Херсон. Зараз перебуває на реабілітації, відновлюється після операційного втручання. Розповів, що знайшов час і на зуби.

Вони подивились, зайнялися моїми зубами, імпланти ставили, все поробили, я все їм зараз, крім, мідного проводу, все перекушую”, — сказав Руслан Барнаш.

Безплатне лікування зубів військовим: де у Вінниці можна скористатися послугою
Стоматолог-ортопед Дмитро Буткалюк. Суспільне Вінниця

Якщо в пацієнта є первинна або вторинна адентія, то моє завдання — запропонувати всі можливі варіанти для того, щоб відновити жувальну ефективність, тобто поставити зуби. Це можуть бути коронки на своїх зубах, так і на імплантах, також безпосередньо знімні протези”, — сказав лікар стоматолог-ортопед Дмитро Буткалюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin