Вінниця
19.09.2024
13.38° C
Вгору

Вінницька громада передала бійцям 15 Mavic 3T та 100 тисяч сухих душів

Днями Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом із координаторкою Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передали бійцям 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка 15 нічних Mavic 3T та 100 тисяч сухих душів.
Про це повідомляє ВМР.

Чергове підсилення оборонців: 15 Mavic 3T та 100 тисяч сухих душів Вінницька громада передала бійцям 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка

Чергове підсилення оборонців: 15 Mavic 3T та 100 тисяч сухих душів Вінницька громада передала бійцям 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка

Військовий із частини, що отримала допомогу, розповів, чому саме на цю модель БпЛА такий високий попит.

«Це одні з найкращих дронів з того, що зараз є. Ми їх використовуємо досить активно. Застосувань у таких Mavic дуже багато. Навіть такі, про які ніхто не здогадувався», – пояснює військовий.

За його словами, сухі душі зараз також потрібні на фронті, адже попереду спекотне літо: «Як взимку були потрібні грілки, так і влітку необхідний сухий душ».

59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка – одна із тих, якій Вінницька громада у координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом допомагає на постійній основі.

«Загалом бригад, яким наша громада допомагає регулярно, зараз 36. Якщо говорити про загальну кількість частин, де ми б допомагали хоча б один раз, з мінімальною потребою – то таких частин близько 50», – розповів Вінницький місткий голова Сергій Моргунов.

Зазначимо, що бюджет Вінницької громади сформований згідно з трьома пріоритетами. Це безпека та оборона, стійкість, турбота. На безпеку та оборону закладено близько 1 млрд грн. А це третина від коштів, які не входять до захищених статтей.

А згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль» – Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin