Вінниця
29.04.2024
12.48° C
Вгору

У Вінниці організували передачу допомоги 3 окремій штурмовій бригаді: подробиці

Безпека та оборона – пріоритетні напрямки роботи Вінницької міської ради. Тож задля підсилення наших військовослужбовців на фронті, міська влада разом з громадою та координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу регулярно організовує передачі технічних засобів. Цього разу підтримку отримали бійці 3 окремої штурмової бригади – 5 квадрокоптерів «Мавік» та 20 тепловізорів.

Обладнання на передову повезуть військові. Заступник міського голови Андрій Очеретний зазначив, що це вже не перша зустріч з представниками 3 окремої штурмової бригади. Напередодні, під час засідання сесії Вінницької міської ради у березні депутати проголосували за виділення 3 млн грн субвенції на придбання БпЛА та 23 тонн палива на суму в 1,2 млн грн, щоб підсилити цих бійців.

«Це топові військові, які несуть службу на найвідповідальніших напрямках. Зараз від депутатського корпусу, Вінницької міської ради, Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та всієї нашої громади ми передаємо необхідну техніку, на яку отримали запит від бійців. Це “Мавіки” та тепловізори, які будуть допомагати виконувати бойові завдання на полі бою. Крім цього, ми надали також військовій частині субвенцію для закупівлі тих речей, які ми не можемо придбати самостійно в межах чинного законодавства», – сказав Андрій Очеретний.

Він також додав, що на головний пріоритет «Безпека та оборона» цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статей. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення міська рада на регулярній основі підтримує 34 військові частини.

Боєць 3 окремої штурмової бригади Ігор розповів, що технічне підсилення дасть можливість ефективніше протистояти російському ворогу:

«Наша бригада виконує бойові завдання у гарячих точках. Ми нещодавно були під Авдіївкою і такі засоби нам дуже необхідні для виконання бойових завдань. Дуже дякуємо Вінницькій міській раді за надану допомогу – “Мавіки” та тепловізійні пристрої. На фронті одночасно тисячі дронів знаходяться в повітрі, тому без них ми не можемо проводити розвідку, артпідготовку та штурмові дії. У ворога з дронами проблем нема і завдячуючи таким ініціативам ми можемо не відставати від них», – сказав Ігор.

Координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Наталія Панчук та Вячеслав Терліковський, які теж долучилися до передачі спецобладнання подякували бійцям за захист територіальної цілісності України та побажали, щоб техніка принесла користь на полі бою й зберегла якомога більше життів українських Захисників та Захисниць.

«Це чергова допомога для наших оборонців. Депутатський корпус завжди підтримує рішення щодо допомоги ЗСУ, Міжрегіональний координаційний штаб теж долучається до допомоги.Ми і в подальшому будемо підтримувати військових, які боронять всіх жителів нашої прекрасної України», – сказала депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Наталія Панчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin