Вінниця
29.04.2024
11.73° C
Вгору

У Вінниці Міжрегіональний координаційний гумштаб організував черговий захід для діток: подробиці

ВМР інформує, що 9 квітня Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з Вінницькою міською радою традиційно організував дозвілля для малечі. Понад 200 дітей безкоштовно побували на сеансі в кінотеатрі «Cinema City», переглядаючи мультфільм «Панда Кунг-Фу 4» про пригоди веселих та незграбних тварин.

Серед учасників чергового розважального заходу в межах акції «Діти мають право на дитинство» були діти з-поміж ВПО, діти Захисників та Захисниць, а також малюки з багатодітних, малозабезпечених сімей та діти-сироти.

Депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Куца розповіла: «Діти – це головне, що є в нашому житті, отож ми з колегами продовжуємо дарувати їм позитивні емоції. Війна відбирає дитинство у найменших, тож важливо дарувати їм якомога більше позитивних емоцій та спогадів. Тому сьогодні зібрали і малюків у супроводі батьків, і вже дорослих діток – від 5 до 14 років, – які в колі однолітків переглянули мультфільм», – повідомила пані Світлана.

Понад півтори години дітки різних вікових категорій переглядали щирий та добрий комп’ютерно-анімаційний комедійний фільм про бойові мистецтва та пригоди. Як і передбачали організатори заходу, малеча отримала відмінний настрій та багато позитивних емоцій.

На захід завітала і сім’я харків’ян – бабуся Олена з однорічною онукою. Дівчинка дуже полюбляє мультфільми, тому в кінозал йшла з радістю.

«Такі заходи дуже цінні для нас, оскільки вони відволікають від подій та повітряних тривог. Сьогодні тут разом з дітьми ми відпочиваємо та отримуємо позитивні емоції від атмосфери кінотеатру», – поділилася бабуся Оксана.

Як зазначив депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира, акція «Діти мають право на дитинство», в межах якої у Вінницькій громаді регулярно відбуваються різні події, мають основну мету – відволікти найменших мешканців громади та гостей міста від повсякденних тривог й створити позитивні емоції попри війну.

«Дітям необхідно дарувати позитивні емоції та нові враження. Тому ми не зупиняємось й підтримуємо різні категорії населення», – підкреслив Дмитро Мира.

Його колега, координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Ярослав Матвійчук також зазначив, що такі заходи необхідні для усієї малечі громади.

«Ми працюємо, щоб підняти дітям настрій, адже усі малюки заслуговують на цікаве дозвілля. Отож, працюємо далі, щоб подарувати їм щасливе дитинство», – сказав він.

Нагадаємо, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin