Вінниця
30.04.2024
9.99° C
Вгору

Вінничанин “замінував” ТРЦ заради помсти залицяльнику своєї подруги

За даними керівника Вінницького райуправління Віталія Курчика, 14 жовтня торгово-розважальний центр міста отримав кілька електронних повідомлень про загрозу вибуху.

Про це пише видання “Новини Вінниці“.

У реакцію на це негайно була відправлена спеціальна група, включаючи слідчо-оперативну групу, вибухотехніків та кінологів. Поліцейські евакуювали всіх присутніх у закладі і провели обстеження об’єкта та прилеглої території. Однак жодних підозрілих предметів не виявили.

Пізніше, кіберполіція спільно з оперативними підрозділами карного розшуку Вінницького РУП та УСБУ з’ясували, що за замінування відповідає 16-річний мешканець Могилів-Подільського району. Під час обшуку в його місці проживання правоохоронці вилучили комп’ютер і мобільний телефон, на яких була інформація про організацію злочину та його підготовку.

Під час розслідування встановлено, що мотивом злочину став бажання відплатити за образу подруги. Щоб відвести підозру від себе, підозрюваний використав соціальну мережу для пошуку виконавця, який відправив листи про замінування на електронну скриньку ТРЦ, проте ця скринька, як стало відомо пізніше, належала саме йому. У цих повідомленнях зазначались персональні дані та контактні номери опонента та його матері.

5 квітня слідчі Вінницького райуправління поліції за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 та ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (організація завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Санкція статті передбачає до шести років ув’язнення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin