Вінниця
03.05.2024
12.73° C
Вгору

У Вінниці оголошено початок соціального проєкту для молоді “VERBUM” з розвитку ораторського мистецтва

У Вінниці розпочинається соціальний ініціатива VERBUM, спрямована на об’єднання молоді, яка цікавиться розвитком навичок публічного виступу. Сьогодні, 5 квітня, подробиці проекту були представлені представникам ЗМІ, громадськості, молодіжної ради та виконавчих органів міста Ольгою Сольвар і Оксаною Лоянич, а також заступницею міського голови Галиною Якубович та директоркою департаменту соціальної політики міської ради Валентиною Войтковою, які підтримали ідею.

«Проєкт VERBUM – соціально важливий, адже покликаний виявити творчу обдаровану молодь громади, сприяти розкриттю таланту і потенціалу учасників проєкту і найголовніше – розповісти світу про сильну Україну, її прогресивну молодь. А також проєкт має на меті навчити молодих вінничан професійно і якісно розкривати свої ідеї, впливати на думку інших та підсилювати свідомість нашого молодого покоління. Ініціатива проведення заходу належить активним і небайдужим вінничанкам – Ользі Сольвар і Оксані Лоянич. Їх добре знає наша територіальна громада: Ольга є тренеркою з ораторського мистецтва, Оксана – бізнес-коуч і власниця бізнес-школи Alter ego. Вони передають свою активну позицію нашій молоді, навчаючи її, спілкуючись та знаходячи цікаві теми», – розповіла заступниця міського голови Галина Якубович.

Оскільки проєкт – соціальний та має безпосередньо патріотичне спрямування, його підтримує Департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

«Проєкт цікавий і в умовах війни надзвичайно актуальний. Ми маємо сприяти патріотичному вихованню дітей та молоді, аби виховати наступне покоління свідомим і активним. Сподіваємось, що проєкт матиме успіх та об’єднає навколо себе мотивованих молодих інтелектуалів нашої громади», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.
Ольга Сольвар, тренерка з ораторського мистецства та одна з організаторів ініціативи, розповіла, як з’явилась ідея даного проєкту:
«Хочу подякувати за те, що міська влада підтримує ініціативу. Рік тому у Львові я потрапила на чемпіонат з ораторського мистецтва для молоді. Мені захотілося організувати таке і в нашому місті. На жаль, реалізацію довелося відкласти аж на рік. А потім ми зв’язалися з Оксаною Лоянич і вирішили втілити її в життя. Також хочу подякувати за те, що міська влада підтримує ініціативу. Я вірю в силу слова і важливість слова для будь-якої людини», – розповіла Ольга Сольвар.
Проєкт орієнтований на всіх охочих віком від 16 до 35 років.
«Я працюю з молоддю вже 7 років. Це дуже цікаві особистості. Наша молодь – прогресивна, сильна, швидка і рішуча. Пам’ятаю, як на початку повномасштабного вторгнення, 27 лютого 2022 року, я організувала волонтерську групу на 150 студентів, які кожного дня допомагали місту. Тому я вважаю, що молодь Вінниці – особлива. Я пишаюся ними і розумію, що саме їм будувати нашу країну. Ми вирішили назвати проєкт саме VERBUM. В перекладі з латини це означає “слово”. Нам цей інструмент потрібен для того, аби ми могли комунікувати, взаємодіяти з людьми. Зі словом verbum також виникає асоціація “вербальний бум”, яка нам дуже сподобалось», – говорить Оксана Лоянич.

Проект VERBUM включатиме в себе чотири етапи. Початковим кроком для організаторів буде кастинг, під час якого вони планують відібрати 100 учасників. На другому етапі передбачено навчання ораторському та акторському мистецтву за участі професійних вчителів та тренерів цих галузей. Організаторки обіцяють учасникам менторів з числа відомих особистостей, які допоможуть володіти голосом, висловлювати сенсовно свої думки під час виступів та перестати боятися сцени.

Третій етап – це фінал, під час якого тридцять найкращих підготує свій власний виступ. Четвертий етап – Reality show, де кожен учасник під керівництвом ментора готується до фінального виступу. Цей процес буде транслюватися щоденно в соціальних мережах. У суперфіналі кожен з шести учасників продемонструє свій виступ на тему “Я для України”, де вони представлять своє бачення та свою роль у майбутньому країни в різних сферах життя. Переможця визначать за допомогою середнього балу, який буде розрахований на основі оцінок членів журі, присутніх у залі, а також опитування на Instagram.

Реєстрація на проєкт VERBUM триває до 13 квітня. Участь безкоштовна. Заявку можна подати тут. Детальніше про проєкт на сторінці в Instagram.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin