Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

Пітон, якого витягли з палаючого російського танка, знайшов подружку

Минулого року військові під час деокупації Куп’янська втрятували 3-метрового пітона з палаючого танка росіян. 

“Ми знайшли два танки, їх підбили, вони почали горіти. Я не знаю, як я побачив пітона — у мене поганий зір. Він був весь замурзаний, виповзав з-під танку. Я підбігаю, ловлю його як канат, і тягну за собою. Відбіг трохи, скрутив його в клубок, під курткою зажав і побіг далі, бо танк почав вибухати. Добіг до розбитої хати, знайшов мішок і поклав його у мішок”, — згадує військовий Богдан.

Після порятунку пітона він привіз його до власної оселі, але згодом зрозумів, що самотужки не справляється з доглядом за плазуном, тому попросив допомоги у волонтерів:

“Я подзвонив волонтерам і кажу: у мене є триметровий пітон, його треба кудись подіти. Вони спитали, де я його взяв. Я відповів, що це трофей відбитий у росіян”, — каже Богдан.

Нині пітона доглядає у Харкові професор Харківського університету імені Каразіна Дмитро Шабанов. Тепер пітон — відгодований: раз на кілька тижнів їсть щурів.

Пітон перезимував у тераріумі, а цієї зими у триметрового знайди з’явилася подруга.

“Я влаштував пітону штучну зимівлю, зараз взяв самицю, все вказує на те, що невдовзі в плазунів з’явиться потомство”, — розказав Суспільне Харків науковець.

Під штучною зимівкою біолог має на увазі довготривале зниження температури у тераріумі. Зі слів Дмитра Шабанова, самиця належить його знайомій.

Пітон
Врятований під час деокупації пітон з самкою. Фото: Дмитро Шабанов/Facebook

Імені пітону Дмитро Шабанов не давав: “Не бачу сенсу називати когось, хто на це ім’я не буде відзиватися”.

“Один раз вибрався з тераріуму та влаштував погром у домі, але я спокійно ставлюся до цього, намагаюсь робити все так, щоб плазуну було комфортно”, — розповів Дмитро Шабанов.

Шабанов планує й надалі опікуватися плазуном, та не збирається передавати його до зоопарку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin