Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

Вінницька громада завершила збір врожаю під час жнивної кампанії

У Вінницькій громаді успішно завершили збір ранньої групи зернових та технічних культур. Загалом, аграрії громади намололи понад 13,2 тисячі тонн зерна пшениці, ячменю та ріпаку. Інформацію про це надано через управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради.

“Погодні умови внесли корективи в хід збиральних робіт, однак злагоджена робота та потужна матеріально-технічна база сільгосппідприємств дозволила провести збір ранніх зернових та ріпаку без суттєвих втрат. Важливо відмітити, що урожайність всіх ранніх зернових культур вище минулорічних показників по громаді”, – розповідає начальниця управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Наталія Павленко.

Так, урожайність озимого ячменю становить 58,5 ц/га, що на 8,5 ц/га вище, ніж у попередньому році, озимої пшениці – 65,5 ц/га, що на 15,8 ц/га більше проти минулого року, озимого ріпаку – 38,9 ц/га, що на 1 ц/га більше проти минулого року.

Наталія Павленко додає, що на територіях громади ще підлягають обмолоту 2332 га зернових культур (кукурудза – 2332 га) та технічних культур 1707 га (соняшник – 835 га та соя – 872 га).

“Попри завершення жнивної кампанії, робота на полях в аграріїв не зупиняється і наразі вони активно проводять підготовку до посіву озимих зернових та технічних культур під урожай 2024 року.

Аграрії вже другий рік поспіль сіють і збирають урожай в умовах повномасштабної війни. Найбільший виклик зараз – відсутність можливості експортувати збіжжя, до якого додався ще й брак робочої сили, адже чимало працівників боронять нашу державу, – зазначає вона. – Однак, виростивши в умовах війни непоганий врожай, аграрії сподіваються, що його вдасться продати, зокрема, й на експорт”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin