Вінниця
02.05.2024
22.13° C
Вгору

Вінниччина – у п’ятірці лідерів за кількістю медиків-добровольців, які готові їхати на допомогу колегам у постраждалі від підтоплень регіони

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОВА, з нашої області до команд медиків-добровольців готові долучитися 56 фахівців.

Загалом, з різних громад України готові допомогти 630 медиків-добровольців.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, починаючи з минулого тижня, 14 фахівців уже виїхали для посилення роботи медзакладів на Херсонщині й Миколаївщині.

Цього тижня до них доєднуються ще 26 лікарів та медсестер з різних регіонів України.

«Кожна команда працюватиме від 2 тижнів до місяця. Наразі графік відряджень вже сформовано до 3 вересня», – повідомили у МОЗ.

Приєднатися до лікарів-добровольців можна через керівника лікарні, який подає списки охочих для їх направлення у відрядження з метою надання медичної допомоги. А також самостійно, зателефонувавши на гарячу лінію МОЗ та залишивши заявку на участь за номером телефону: 0-800-60-20-19.

До роботи залучатимуться: лікар-анестезіолог, лікар-терапевт, лікар-травматолог дитячий, лікар-офтальмолог, лікар-невропатолог, лікар-фтизіатр, лікар-хірург щелепно-лицевий, лікар-нейрохірург, лікар-гематолог, лікар-рентгенолог, лікар-онколог, лікар-гінеколог-онколог, лікар з променевої терапії, лікар невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри та ін.

Завдяки підтримці Офісу ВООЗ в Україні (World Health Organization Ukraine), медики окрім заробітної плати отримуватимуть компенсацію додаткових витрат, пов’язаних із перебуванням у місці відрядження.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin