Вінниця
01.05.2024
9.18° C
Вгору

У Вінниці стане менше тварин-безхатченків

Питання з безпритульними тваринами у Вінниці досі залишається актуальним. Межі Вінницької міської територіальної громади розширились й на приєднаних територіях є досить багато випадків самовигулу. Домашні тварини гуляють без нагляду господарів, як наслідок – неконтрольоване розмноження собак і котів.

У Вінниці ухвалили муніципальну Програму регулювання чисельності тварин гуманними методами на 2022-2024 роки. Вона створена для того, аби кількість безпритульних тварин в подальшому зменшувалась. А також задля створення безпечного середовища для громадян.

«Програма в своїй основній частині базується на ідеї стерилізації й супроводу тварин. Стерилізовані безпритульні тварини, які повертаються до попереднього місця перебування, обов’язково повинні легко візуально ідентифікуватися (кліпса на вусі). Також програма направлена на вирішення проблем з утримання домашніх та інших тварин, що включає в себе контроль за їхньою кількістю через облік та всебічний моніторинг. Йдеться у документі й про пошук господарів тваринам, які утримуються у притулках», – каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin