Цю їжу не слід там розігрівати: названо продукти, які мікрохвильовка перетворює на отруту

Які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі
- Листова зелень. Шпинат, мангольд, бурякове бадилля і селера за повторного нагрівання можуть становити загрозу для здоров’я. Вся справа у нітратах, які містяться в зелені. Під впливом мікрохвиль вони перетворюються на нітрити, а потім — на шкідливі канцерогенні речовини. Щоб уникнути ризику для здоров’я, такі страви краще з’їдати одразу або розігрівати на плиті.
- Сирі яйця. Не слід готувати яйця в мікрохвильовці. Усередині шкаралупи накопичується пара, яка під тиском високих температур може вибухнути. Окрім того, часто прилад нагріває їжу нерівномірно, тому деякі шкідливі бактерії можуть залишитися в продуктах, наприклад, сальмонела. Яйця краще варити чи смажити у традиційний спосіб.
- Смажена їжа. Експерти з безпеки харчування не рекомендують розігрівати смажену їжу в мікрохвильовці. Адже рослинна олія вже під час першого смаження утворює трансжири, а повторне розігрівання лише погіршує ситуацію. Регулярне вживання таких продуктів може спровокувати проблеми з серцем і судинами, підвищити ризик появи запалень і навіть онкології.
Які ще важливі нюанси треба враховувати під час нагрівання їжі у мікрохвильовій печі
- Пластикове пакування. Необхідно користуватися тільки тим посудом, який призначений для розігрівання в мікрохвильовці. Звичайний пластик під час нагрівання може виділяти речовини, які є небезпечними для здоров’я.
- Овочі та фрукти зі щільною шкіркою можуть просто вибухнути через накопичення пари всередині.
- Дитячі молочні суміші. У мікрохвильовці суміш прогрівається нерівномірно, тому краще скористатися паровою банею, щоб не створювати небезпеки для здоров’я малюка.
Коментарі у Facebook