Вінниця
05.10.2024
19.29° C
Вгору

Збив активіста біля садочка: у Вінницькому суді обрали запобіжний захід водію, який скоїв наїзд

Активісти, які намагалися розблокувати вхід до садочка «Еврика», зіткнулися з агресивними діями. В результаті зіткнення Володимир Затайдуха постраждав та був госпіталізований. Його збили автівкою. Сьогодні, 5 жовтня, у Вінницькому суді відбулося засідання, де водієві, який вчинив наїзд, обирали запобіжний захід.

Про це йдеться на сайті 20 хвилин.

О дев’ятій ранку підозрюваного поліцейські привели до зали суду. Справу зареєстрували.

Людей на засідання зібралося біля 40. Вони розтягнулися на три поверхи, аби не скупчуватися. До судової зали їх усіх не пускають. Кажуть, що приміщення мале.

Близько 9:40 розпочалося судове засідання. Адвокат підозрюваного каже, що звинувачення необґрунтовані. Тому що ця подія не була зафіксована як ДТП. Також каже, що висновки зроблені поспішно. Він закликає суд обрати його підзахисному на час слідства домашній арешт.

Сам же чоловік у суді дав свідчення. Каже, що активіст сам стрибнув йому на капот. Усі присутні блокували йому рух та не відпускали. У цей час до нього телефонував його дід, який дуже хворий. Чоловік зазначає, що просив поліцію, аби дали змогу на 10 хвилин зайти додому, адже він проживає поруч з місцем події. Йому потрібно було переконатися, що з родичем усе добре, але його не відпускали, а прохання ігнорували. Тому він вирішив поїхати додому.

Розглянувши свідчення обох сторін, суд прийняв рішення — взяти підозрюваного на 60 діб під варту. Це рішення можна оскаржити протягом п’яти днів в апеляційному суді.

Нагадаємо, ввечері 2 жовтня, до садочка «Еврика» привезли великі бетонні плити. Ними перекрили вхід і діти не змогли нормально потрапити до закладу. Потім приїхали туди активісти, поліція та представники Муніципальної варти. Далі приїхав чоловік, який вигрузив плити. Він був на «Шкоді». Він проживає поруч зі садочком.

Закінчилося усе травмою одного з учасників. Володимира Затайдуха збили автомобілем, яким керував Віталій Вітюк — чоловік, який привіз бетонні плити.

Очевидці події повідомили: «Водій свідомо бачучи перед собою Володимира давив на педаль, і навіть, коли потерпілий був на капоті, той не зупинився та продовжив прискорення, намагаючись втікти з місця скоєння злочину».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin