Вінниця
30.04.2024
9.06° C
Вгору

Кабмін скасував поділ на карантинні зони в Україні на період воєнного стану

Кабінет Міністрів скасував поділ на карантинні зони в Україні та норму про відсторонення від роботи невакцинованих проти COVID-19 працівників.

 

Про це йдеться на сайті МОЗ.

 

Так, поділ на карантинні зони залежно від епідемічної ситуації скасовується на період воєнного стану, введеного указом Президента від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні».

 

На період воєнного стану: фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19; фізичним особам рекомендовано забезпечити отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях; закладам охорони здоровʼя – забезпечити готовність до реагування на спалахи COVID-19 в умовах воєнного стану.

 

Крім того, згідно з документом на період дії воєнного стану скасована норма про відсторонення від роботи невакцинованих працівників.

 

Як повідомляв Укрінформ, Міністерству охорони здоров’я раніше доручили забезпечити розробку змін до постанови Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України COVID-19» в частині особливостей застосування обмежувальних протиепідемічних заходів на території регіонів у зв’язку із введенням з 24 лютого воєнного стану в Україні.

 

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко поінформував, що станом на 22 березня в українських лікарнях перебувають більш як 4 тисячі хворих на COVID-19.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin