Вінниця
12.12.2024
-0.75° C
Вгору

Як у Вінниці пройшов Перший регіональний сільськогосподарський ярмарок (фото)

У Вінниці відбувся Перший регіональний сільськогосподарський ярмарок. Він тривав протягом трьох днів – з 1 по 3 листопада на вулиці Немирівське шосе, перед поворотом до села Щітки, як повідомляє Вінницька міська рада. 

Захід об’єднав десятки аграріїв Вінницької громади, які пропонували відвідувачам понад 20 видів продукції за цінами від виробника. За ці три дні вдалося реалізувати понад 80 тонн продукції, а ще – спільними зусиллями зібрати 110 тисяч гривень на ремонт авто для 59 бригади імені Якова Гандзюка.

Загалом для місцевих виробників було передбачено понад 70 торгових місць. Усю продукцію реалізовували під брендом «Вінницький фермер». На Першому регіональному сільськогосподарському ярмарку учасники мали можливість не лише поповнити продовольчі запаси, а ще й поласувати стравами місцевої кухні, крафтовим хлібом, овочами та фруктами за найнижчими цінами, а також м’ясом, рибою, медом, сиром тощо. Окрім цього, учасники скористалися нагодою й взяли участь в майстер-класах, слухали народну українську музику та розглядали локацію із залишками ворожої зброї, яку створили волонтери, а ще долучилися до благодійного збору.

Продовольча безпека — важлива під час війни, в тому числі і цієї зими, яка може бути досить складною, переконаний Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Тому організація вел«Це допомога їм у реалізації продукції, вирощеної чи виготовленої у межах Великої Вінниці. Особливо це стосується крафтових виробництв, які не мають великих ринків збуту. До слова, саме тут скуштував національну страву — годзя. Вона стане ще однією гастрономічною особливістю нашого регіону, як, наприклад, борщ з вишнею. Дякую всім, хто долучився до організації. Дякую захисникам України за можливість зібрати цьогорічний урожай», – сказав Сергій Моргунов.икого осіннього продовольчого базару стала майданчиком для того, щоб вінничани мали можливість зробити запаси на зиму із перших рук. А щоб мешканцям громади було зручно дістатися до локації, де проводився ярмарок, місто подбало про підвезення громадським транспортом.

Власне, за його словами, ярмарок також став інструментом підтримки місцевих фермерів і виробників.

«Це допомога їм у реалізації продукції, вирощеної чи виготовленої у межах Великої Вінниці. Особливо це стосується крафтових виробництв, які не мають великих ринків збуту. До слова, саме тут скуштував національну страву — годзя. Вона стане ще однією гастрономічною особливістю нашого регіону, як, наприклад, борщ з вишнею. Дякую всім, хто долучився до організації. Дякую захисникам України за можливість зібрати цьогорічний урожай», – сказав Сергій Моргунов.

Староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко теж поділився думками про реалізацію продовольчого ярмарку:

«Нам вдалося суттєво збільшити присутність локальної вінницької продукції на столах вінничан. Впевнений, дуже скоро ми почуємо багато чудових відгуків стосовно якості продукції. Допоки, отримали масу позитивного фідбеку стосовно вартості: нам вдалося забезпечити торгівлю за нижчими, аніж на ринках та маркетах міста цінами. Деякі позиції овочів були дешевшими на 10 гривень, борошно — на 50-70 гривень. Спільно з волонтерами нам вдалося акумулювати 110 тисяч гривень на ремонт авто для 59 бригади імені Якова Гандзюка. Щира подяка усім долученим!», – сказав він.

За його словами, на ярмарку свою продукцію представили 62 резиденти. Загалом захід відвідали понад 10 тисяч вінничан. А реалізувати вдалося понад 80 тонн різноманітної продукції.

Продовольча безпека та стійкість громади: як у Вінниці минув Перший регіональний сільськогосподарський ярмарок

Ярмарок у розпалі

Медова продукція

Борщ - національна українська страва

Одна з локацій ярмарку

Сухоцвіти, які прикрасять дім

Родина купує медову продукцію

Хризантеми

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin