Вінниця
18.04.2025
21.86° C
Вгору

Вінницька область – серед лідерів за темпами посівної ярих зернових

Станом на 4 квітня 2025 року аграрії всіх областей України засіяли 926 тис. га ярих зернових та зернобобових культур. Також аграрії розпочали сівбу соняшнику.

Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Наразі найбільша площа посівів припадає на ячмінь —  551,8 тис. га. Ярої пшениці вже засіяно 116,5 тис. га, гороху – 164,3 тис. га, вівса – 82,3 тис. га.

Регіони-лідери за темпами сівби:

  • Одеська область: 92,3 тис. га (пшениця –5,8 тис. га, ячмінь – 30,1 тис. га, горох – 51,9 тис. га, овес – 1,3 тис. га);
  • Тернопільська область: 87,4 тис. га (пшениця – 14 тис. га, ячмінь – 63,8 тис. га, горох — 4,1 тис. га, овес – 5,1 тис. га);
  • Полтавська область: 83,2 тис. га (пшениця – 4,2 тис. га, ячмінь – 66,5 тис. га, горох — 9,4 тис. га, овес – 3,1 тис. га);
  • Миколаївська область: 73,6 тис. га (пшениця – 4,5 тис. га, ячмінь – 42 тис. га, горох – 26,5 тис. га, овес – 0,6 тис. га);
  • Вінницька область: 72,6 тис. га (пшениця – 11,5 тис. га, ячмінь – 53 тис. га, горох – 7 тис. га, овес – 1,1 тис. га).

В Міністрестві аграрної політики та продовольства України повідомили, що соняшнику засіяно 33 тис. га., цукрових буряків – 64,8 тис. га., сої засіяно 2,6 тис. га.

У Міністерстві нагадують, що загалом у 2025 році заплановано засіяти понад 5,7 млн га ярих зернових та зернобобових культур, що відповідає рівню 2024 року. Головною особливістю нового сезону стане збільшення площ під ярою пшеницею на 28%, до 222,8 тис. га. Такі зміни в структурі посівів відповідають стабільному попиту на пшеницю з боку переробних підприємств та експортерів.

Вінницька область – серед лідерів за темпами посівної ярих зернових

Фото на головній ілюстративне, в тексті Мінагрополітики
Читайте також: Спалах африканської чуми свиней на Вінниччині: оголошено карантин у двох селах

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin