Історія родини, що відкрила пекарню на Вінниччині

На своїй сторінці у Facebook Костянтин Грубич, український журналіст та телеведучий розповів, що про родину Слободянюків з села Кожухів Хмільницької громади на Вінниччині можна знімати серіал.
«Стисло найцікавіше: Олександр і Олександра покохалися-побралися-поїхали на чужину на заробітки. Працювали нелегально у Бельгії, там народили трьох діточок. Олександр природжений майстер-«золоті руки». Вивчився у старшого бельгійця-пекаря таємницям хлібопекарського ремесла і врешті побудував у своєму рідному селі у розпал карантину пекарню на дровах. Назвали бренд «SONTO-FRANS»: за першими літерами імен членів родини – Софія, Олександр, Тарас, Назар, Олександра + Франс (так звали того бельгійського крафтяря, який навчив і надихнув)», – розповідає ведучий.
Костянтин Грубич каже, що зараз родина випікає більше 25 видів хліба, асортимент завжди поновлюють. Лише короткий список: круасани, вироби з листового тіста , більше 12 видів пиріжків, також роблять напівфабрикати, також печуть домашню ковбасу та м’ясне, торти , короваї…
«Ми з командою другий день знімаємо тут процес творення короваю. Це примхливий виріб, щоразу не знаєш – зійде чи ні, вдасться чи пропаде. У нас усе вийшло! Слободянюки радіють цьому як діти, бо відповідальність перед камерою особлива. Кажуть, що ми хороші люди. А інших хліб до себе не підпускає. Може то забобони, але я кажу, що досвід поколінь», – підкреслив ведучий.
Фото зі сторінки Костянтина Грубича
Читайте також: У Вінниці жінка «схопила» штраф за спалювання сміття на подвір’ї