Вінниця
18.04.2024
5.63° C
Вгору

Вінницькі поліцейські затримали банду підривників банкоматів

Чоловіки підозрюються у вчиненні, зокрема, на Вінниччині чотирьох підривів банкоматів та викраденні близько мільйона гривень. Слідчі-детективи провели ряд санкціонованих обшуків, у підозрюваних вилучено арсенал бойової зброї та інші речові докази.

Про це 7 жовтня повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко під час брифінгу.

Впродовж доби під час проведення спецоперації на території Іллінецького та Гайсинського районів Вінниччини та Київської області вінницькі поліцейські затримали чотирьох фігурантів кримінальних проваджень.

«Члени злочинного угруповання були озброєні бойовою автоматичною зброєю, використовували гранати, саморобні вибухові пристрої. Зловмисники діяли зухвало та злагоджено, мали чіткий розподіл ролей, на злочини йшли у камуфльованому одязі, ховали обличчя за балаклавами, пересувалися на двох джипах», – розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко.

Вінницькі поліцейські затримали банду підривників банкоматів

Один з учасників банди та ймовірно її організатор в минулому служив у добровольчому підрозділі на сході України та мав навики поводження зі зброєю та вибуховими речовинами.

Зібрані речові докази, слідова інформація, її опрацювання дозволило вийти в подальшому на підозрюваних у злочинах. Підозрювані вели розмірений спосіб життя, мали сім’ї та раніше не мали проблем із законом.

Вінницькі поліцейські затримали банду підривників банкоматів

За наявною інформацією, члени злочинного угруповання підозрюються у вчиненні чотирьох злочинів на території Вінницької області, їх перевіряють на причетність до аналогічних підривів банкоматів на території інших областей України.

У ніч на 5 липня у смт Дашів Іллінецького району в приміщенні магазину вони пошкодили банкомат, здійснивши по ньому близько 150 пострілів з автоматичної зброї а також застосували вибуховий пристрій. Після цього отримали доступ до касет з грошима та викрали близько 1 мільйона гривень.

Вінницькі поліцейські затримали банду підривників банкоматів

У липні члени угруповання підірвали банкомат у Гайсині, звідки викрали 22 000 тис. гривень. У серпні та на початку вересня члени групи у такий же спосіб намагалися викрасти гроші в смт. Теплик та у м. Гайсині. Реалізувати злочинний умисел їм завадило спрацювання охоронної сигналізації.

Вінницькі поліцейські затримали банду підривників банкоматів

«Під час проведення санкціонованих обшуків в учасників банди вилучили 2 автомати «Калашникова», споряджені патронами, 10 магазинів до нього, 6 бойових гранат, пістолет та рушницю з прицілом, 190 патронів до автомата, камуфльований формений одяг та взуття військового зразку, наркотичні речовини, грошові кошти та інші речові докази», – повідомили в поліції.

Вінницькі поліцейські затримали банду підривників банкоматів

Наразі чоловіки затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді щодо взяття їх під варту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin