Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

Організатор азартних ігор відшкодував державі понад 1 мільярд гривень несплачених податків

Завдяки детективами Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України з організатора азартних ігор було стягнуто суму несплачених податкових зобов’язань.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.

Слідством встановлено, що службові особи компанії – оператора азартних ігор у період з 2021 по 2023 роки умисно ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах.

Після проведення комплексу слідчих дій, згаданий оператор вирішив відшкодувати завдані державі збитки та перерахував до Бюджету –   1 мільярд 66 мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування кримінального провадження детективи Бюро економічної безпеки України оголосили підозру керівнику підприємства.

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у порядку, передбаченому ч. 4 ст. 212 Кримінального кодексу України у зв’язку зі сплатою податків, зборів (обов’язкових платежів), а також відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою. 

Судовий розгляд клопотання триває. Оперативний супровід здійснювали співробітники Служби безпеки України.

Нагадаємо, з початку 2024 року детективи Бюро економічної безпеки України в направлених до суду кримінальних провадженнях забезпечили відшкодування до бюджету 3,4 млрд грн. В рамках досудових розслідувань оголошено 489 підозр, скеровано до суду 372 справи. З них 22 кримінальних провадження, вчинених організованими групами та злочинними організаціями відносно 90 осіб.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin