Вінниця
30.08.2024
25.25° C
Вгору

Як втамувати спрагу без шкоди для здоров’я: корисні поради

Літня спека виснажує організм, тому нам хочеться вживати якомога більше рідини, проте, іноді це може призвести до негативних наслідків. Ось декілька порад, як не нашкодити своєму здоров’ю, втамовуючи спрагу.

Порада 1Пити часто, але у невеликих кількостях

Великий обсяг води — це додаткове навантаження на серцево-судинну систему та нирки. Якщо у вас є звичка випивати багато рідини за раз, варто від неї відмовитися. 

У спекотні дні після такого “потужного” пиття відразу починається рясне потовиділення. Тому рекомендується зробити кілька ковтків з інтервалом у 5−10 хвилин протягом півгодини.

Порада 2. Вода кімнатної температури

Холодна вода ще довше втамовує спрагу. Окрім цього, вода низької температури негативно позначиться на здоров’ї і може стати причиною ангіни. 

Також холодна вода викликає відчуття важкості у шлунку, оскільки довго всмоктується. Втамувати спрагу швидко і корисно допомагає вода кімнатної температури. 

Порада 3. Пити достатню кількість води протягом усього дня

Краще не чекати того моменту, коли ваш організм буде вимагати рідини. Лікарі рекомендують випивати денну норму води, щоб легше пережити спеку. 

Порада 4. Вживати овочеві та фруктові смузі й соки

Коктейлі з овочів і фруктів корисні тим, що у їхньому складі багато вітамінів та мікроелементів. Вони не лише допомагають втамувати спрагу, а й додають енергії. 

Робити такі смузі чи соки можна з будь-яких овочів і фруктів. Літня пора дає багато можливостей у цьому плані. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin